Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Benzine specifiek gerelateerde onderwerpen
Plaats je auto/motor gegevens in het eerste bericht
Gebruikersavatar
MarcO
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9170
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 23:45
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2001
Locatie: Eanske
Contacteer:

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door MarcO » di 17 sep 2013, 20:08

Zoeken via Ebay.
Er heb er 1 besteld voor de voorzijde en die was 75 euro voor een Bosch..
Afbeelding
Webdagboek --&-- Voorsteltopic BBQ gek 2009/2010
INSTALLING SUMMER.....
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.

Installation failed. Please try again. 404 error: Season not found.

Gebruikersavatar
subarrator
Idle
Idle
Berichten: 60
Lid geworden op: wo 13 mar 2013, 18:27
Model: V40
Type: 1.8
Bouwjaar: 1996
Locatie: Oss
Contacteer:

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door subarrator » do 19 sep 2013, 22:49

Ik kreeg de volgende tip:

http://www.autosensorberlin.com/

Ik kwam dus uit bij deze sensor:

http://www.autosensorberlin.com/product ... 25507.html

Kan iemand dat voor mij verifiëren dat dat de juiste is?

In ieder geval zou ik dan 35 euro kwijt zijn voor een sensor. Heel wat goedkoper dan een sensor van de dealer.

Gebruikersavatar
MarcO
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9170
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 23:45
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2001
Locatie: Eanske
Contacteer:

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door MarcO » vr 20 sep 2013, 02:32

Moet je er wel zelf de stekker aan monteren..
Afbeelding
Webdagboek --&-- Voorsteltopic BBQ gek 2009/2010
INSTALLING SUMMER.....
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.

Installation failed. Please try again. 404 error: Season not found.

waagie
Idle
Idle
Berichten: 25
Lid geworden op: ma 25 okt 2010, 17:34
Locatie: breezand

volvo s40 t4 lambdalampje brand. aanschaffen. grote onkosten

Bericht door waagie » wo 13 nov 2013, 22:42

Goededag

ik ben van plan een volvo s40 t4 aan te schaffen.
Voorderest heb ik er nog niet mee gereden. Of gezien( alleen op fotos).
Nu is het probleem dat het lambda lampje blijft branden en ik vroeg me af of dit een voorkomend probleem is? Zoja wat kan dit probleem zijn? Zijn het grote kosten of is het zo gepiept?

Alvast bedankt!

Mvg joey

[ Geplaatst met Android ] Afbeelding

myalexx
5th Gear 5000rpm member
5th Gear 5000rpm member
Berichten: 5056
Lid geworden op: do 04 mar 2010, 16:11
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2002
Locatie: Waterland

Re: volvo s40 t4 lambdalampje brand. aanschaffen. grote onko

Bericht door myalexx » vr 15 nov 2013, 09:19

Ik zou ze dit laten oplossen, lambdasensors kosten 140€ ps en ja er kan ook andere dingen zijn waardoor de waardes niet goed zijn..
Genuine Volvo – There is no substitute
Volvo S40 T4 AUT '98
Volvo V40 T4 AUT '02 Heico Edition
Image

waagie
Idle
Idle
Berichten: 25
Lid geworden op: ma 25 okt 2010, 17:34
Locatie: breezand

blijf aan het klooien.....

Bericht door waagie » zo 01 dec 2013, 19:48

goededag

nu ik het ene probleem heb gevonden van het gesuis onder de motorkap, wat dus een lekkende inwendige dumpvalve was die de turbodruk weer in mijn lucht aanzuigbuis blies, zit ik met het volgende probleem. de auto lijkt heel erg in te houden. de turbodruk is gemeten, en komt uit op 0.9 bar. de auto is uitgelezen en ik kwam op het volgende. bij alle 2 de lambdasensoren storing/onderbreking verwarming. meetwaardes 5.1 volt. deze moet eigenlijk pendelen tussen de 0 tot 5 volt. dus hier klopt iets niet. deze fout stond er niet in. zekering van de lamdasondeverwarming is goed. waar moet ik nu verder kijken? help help :'(

mvg joey

Gebruikersavatar
MarcO
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9170
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 23:45
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2001
Locatie: Eanske
Contacteer:

Re: blijf aan het klooien.....

Bericht door MarcO » ma 02 dec 2013, 00:29

Afbeelding
Webdagboek --&-- Voorsteltopic BBQ gek 2009/2010
INSTALLING SUMMER.....
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.

Installation failed. Please try again. 404 error: Season not found.

waagie
Idle
Idle
Berichten: 25
Lid geworden op: ma 25 okt 2010, 17:34
Locatie: breezand

Re: blijf aan het klooien.....

Bericht door waagie » ma 02 dec 2013, 12:54

ik krijg op de stekker vanaf de computer 5.1 volt, maximale waarde.

w.rusman
4th Gear member
4th Gear member
Berichten: 420
Lid geworden op: za 09 okt 2010, 22:02
Model: Andere
Bouwjaar: 2003
Locatie: Leeuwarden

Re: blijf aan het klooien.....

Bericht door w.rusman » di 03 dec 2013, 13:35

Zijn de storingen ook gewist en heb je daarna een tijdje gereden?

als je altijd maximale waarde meet (ook met motor uit) dan lijkt me dat die lambdasensoren stuk zijn (dus inderdaad de verwarming in die lambda senoren)
Nissan micra K12

waagie
Idle
Idle
Berichten: 25
Lid geworden op: ma 25 okt 2010, 17:34
Locatie: breezand

Re: blijf aan het klooien.....

Bericht door waagie » di 03 dec 2013, 20:54

marco: het waren inderdaad toch de lambdasondes! bedankt.
w.rusman: de fout is eruit, maar hij blijft nogsteeds op de max waarde staan van 5.1 volt.
er zit nog een foutcode in, hoofdrelais defect geeft hij aan. lambdasonde word geregeld en herkend door ingeschakeld hoofdrelais. nieuw relais erin, maar helaas geen verbetering.
verder gaan spitten, nu is er op de dikke groene draad vanaf het relais(pootje 86) een extra massa aan de carroserie gemaakt. nu is mijn theorie dat de computer hier een massa op moet leggen, gebeurt dit niet herkent de computer niet dat het relais ingeschakeld is (wat hij wel is) en geeft hij de max waarde van de lambdasondes aan. (dus een noodloop).

hoe denken jullie hier over? alvast bedankt

mvg joey

Gebruikersavatar
Gieuw
Engine off
Berichten: 14
Lid geworden op: zo 05 mei 2013, 15:55
Model: V40
Type: 2.0T
Bouwjaar: 2003

Re: blijf aan het klooien.....

Bericht door Gieuw » do 05 dec 2013, 22:19

Ik weet niet zeker of dit bij een volvo ook zo is want ik heb er bij de mijne nooit naar gekeken, maar meestal zitten er 4 draden op: 2 met de zelfde kleur = meestal de verwarming, een massa draad en een signaaldraad. De spanning op de signaal draad moet zeker bij de voorste sensor variëren tussen de 0.2 volt (arm) en 0.8 volt (rijk). Bij de tweede die na de kat zit moet hij juist niet veel variëren.

Als iemand weet of dit ook bij volvo het geval is kan die gene het bevestigen of anders misschien de juiste kleuren geven.

Gebruikersavatar
MarcO
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9170
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 23:45
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2001
Locatie: Eanske
Contacteer:

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door MarcO » vr 24 jan 2014, 19:18

Een tijdje terug de voorste lambdasonde vervangen omdat deze de code P133 gaf..
Na vervanging bleef ik deze een tijdje houden en daarna weg.....

Maar nu na een paar maanden is ie er weer...kan dit ook met de achterste te maken hebben?
Afbeelding
Webdagboek --&-- Voorsteltopic BBQ gek 2009/2010
INSTALLING SUMMER.....
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.

Installation failed. Please try again. 404 error: Season not found.

stigma
4th Gear member
4th Gear member
Berichten: 426
Lid geworden op: vr 19 feb 2010, 02:10
Model: V40
Type: 2.0T
Bouwjaar: 2000
Locatie: Amersfoort

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door stigma » za 25 jan 2014, 02:39

Het kan ook zijn dat er een lek in je uitlaat zit en dat daarom je code steeds terug komt:
http://www.obd-codes.com/p0133

myalexx
5th Gear 5000rpm member
5th Gear 5000rpm member
Berichten: 5056
Lid geworden op: do 04 mar 2010, 16:11
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2002
Locatie: Waterland

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door myalexx » za 25 jan 2014, 11:00

MarcO schreef:Een tijdje terug de voorste lambdasonde vervangen omdat deze de code P133 gaf..
Na vervanging bleef ik deze een tijdje houden en daarna weg.....

Maar nu na een paar maanden is ie er weer...kan dit ook met de achterste te maken hebben?
Je hebt toch gehad dat je spruitstuk / Turbo los zat ?
dan krijg je ook deze meldingen.
Genuine Volvo – There is no substitute
Volvo S40 T4 AUT '98
Volvo V40 T4 AUT '02 Heico Edition
Image

Gebruikersavatar
MarcO
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9170
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 23:45
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2001
Locatie: Eanske
Contacteer:

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door MarcO » ma 27 jan 2014, 17:16

Turbo zit nog vast en dit is mijn grafiek...

Afbeelding
Afbeelding
Webdagboek --&-- Voorsteltopic BBQ gek 2009/2010
INSTALLING SUMMER.....
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.

Installation failed. Please try again. 404 error: Season not found.

stigma
4th Gear member
4th Gear member
Berichten: 426
Lid geworden op: vr 19 feb 2010, 02:10
Model: V40
Type: 2.0T
Bouwjaar: 2000
Locatie: Amersfoort

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door stigma » ma 27 jan 2014, 18:35

Bank1 werkt naar behoren maar, helaas is het een kort tripje van 10 minuten, hoe warmer de sensoren worden, des te beter de sensoren op elkaar afstemmen.
Het regelen van pre cat lijkt goed te gaan, helaas als de bekabeling af en toe misschien ergens tegen aan komt zul je dat zo niet zien.
Toch de bekabeling controleren. contact spray tussen stekker en sleuf etc etc

sdirkx

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door sdirkx » ma 27 jan 2014, 18:52

Grafiek vd lambda is zo niet goed te beoordelen. Die flueert namelijk heel snel, dus over zo'n lage periode heb je niet zoveel aan die grafiek. Zet voltage sensor 's uit tegen tijd over een korte tijd wanneer ie in closed loop zit, zoals ik hier heb gedaan:

http://www.volvo40forum.nl/forum/viewto ... 81#p150681

Gebruikersavatar
MarcO
Beheerder
Beheerder
Berichten: 9170
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 23:45
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2001
Locatie: Eanske
Contacteer:

Re: Alles over Lambdasonde/lampje/vervangen

Bericht door MarcO » wo 05 feb 2014, 21:28

Afbeelding
Afbeelding
Webdagboek --&-- Voorsteltopic BBQ gek 2009/2010
INSTALLING SUMMER.....
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.

Installation failed. Please try again. 404 error: Season not found.

whitehouse
1st Gear member
1st Gear member
Berichten: 103
Lid geworden op: ma 03 jun 2013, 11:33
Model: V40
Type: 2.0T
Bouwjaar: 2003

Re: Lamdba sonde spontaan aan, gaat niet meer uit

Bericht door whitehouse » vr 21 mar 2014, 12:50

Mijn sonde heeft zich de afgelopen 4 weken nu ook 2x gemeld.
volgende keer (advies garage) moet ie worden vernieuwd.
Zouden jullie een orginele nemen (Volvo) of een Bosch (of iets dergelijks?)

sdirkx

Re: Lamdba sonde spontaan aan, gaat niet meer uit

Bericht door sdirkx » vr 21 mar 2014, 13:00

Bosch, want dat is de originele waarschijnlijk ook! :-D

Een sonde gaat in principe maar dik anderhalve ton, mee dus je kunt de 'gok' nemen en 'm vervangen. Heb ik ook rond die km-stand gedaan.

Plaats reactie