Kachelweerstand transistor aanjager op hol, lampje knippert

Alles over de airco, Verdampers, Pompen, Drogers enz
Tevens alles over de verwarming
Plaats reactie
flexz
Engine off
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 20 mei 2015, 20:48
Model: V40
Type: 2.0
Bouwjaar: 2005

Re: Kachelweerstand transistor aanjager op hol, lampje knippert

Bericht door flexz » wo 05 jul 2017, 15:25

Twee weken geleden (met het warme weer) begon mijn ventilator ineens hard te blazen, hij reageerde daarbij niet meer op de schakelaar aut-0-tm5.
Bij de volgende keer starten deed de blower niets meer. Je hoort de airco wel aangaan bij het inschakelen daarvan maar er is geen luchtdoorstroming meer. De airco gaat wel uit in stand nul.

In eerste instantie dacht ik aan de kachelweerstand, nu heb ik deze vandaag vervangen (met de uitleg hier op het forum) maar helaas hij doet nog niets, nu kan dit ook aan mijn (gebrek aan) soldeerkwaliteiten liggen dus eigenlijk ben ik nog niet veel verder.

Ik heb al jaren dat het lampje in de linker (ventilatie schakelaar) het alleen deed na een tikje erop en ook dat doet het nu niet meer. Ik twijfel nu dus waar ik het moet zoeken. Heeft iemand een idee of heeft er iemand in omgeving Utrecht nog een kachelweerstand die ik zou mogen proberen?

Gebruikersavatar
PKIng
5th Gear member
5th Gear member
Berichten: 783
Lid geworden op: vr 09 sep 2016, 13:13
Model: V40
Type: 1.6
Bouwjaar: 2000
Locatie: Lieren

Re: Kachelweerstand transistor aanjager op hol, lampje knippert

Bericht door PKIng » wo 05 jul 2017, 23:07

Nou geen Utrecht maar apeldoorn, en ik heb wel een weerstand die zeker weten goed is, had namelijk een andere in de mijne getest maar gaf geen verschil, maar aangezien die nieuwer was heb ik die gehouden.

Nu nog kijken hoe je het ding in Utrecht krijgt.
Ik heb een fase 2 btw zonder climate control, alleen handmatige airco...
With each replacement of parts, a car slowly becomes Chinese.

flexz
Engine off
Berichten: 10
Lid geworden op: wo 20 mei 2015, 20:48
Model: V40
Type: 2.0
Bouwjaar: 2005

Re: Kachelweerstand transistor aanjager op hol, lampje knippert

Bericht door flexz » wo 09 aug 2017, 22:04

Met de weerstand van PKing alles weer werkend. Bij het verwisselen later gezien dat ik een los contactpuntje had van het solderen van mijn gereviseerde weerstand. Nu heb ik er dus nog een reserve :P
Reviseren is dus wel aan te bevelen mits je een beetje netjes kan solderen. Het linkje naar het artikel bij conrad klopt niet meer maar als je zoekt op het nummer op de weerstand hebben ze wel het artikel wel.

Plaats reactie