CarPro Iron.X Cleaner!

Interieur-exterieur zoals Kunststof, Bekleding, Lak kleuren, Roest(preventie) enz
zomertjes
1st Gear member
1st Gear member
Berichten: 180
Lid geworden op: do 27 jan 2011, 15:47
Model: S40
Type: 2.0
Bouwjaar: 1996
Locatie: Den Ham (OV)
Contacteer:

Re: CarPro Iron.X Cleaner!

Bericht door zomertjes » vr 16 sep 2011, 16:16

En niet op je remblokken!!!!! Deze worden "weggevreten" als het te lang blijft zitten (is nattuurlijk ook "remstof") :tumbup

myalexx
5th Gear 5000rpm member
5th Gear 5000rpm member
Berichten: 5056
Lid geworden op: do 04 mar 2010, 16:11
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2002
Locatie: Waterland

Re: CarPro Iron.X Cleaner!

Bericht door myalexx » vr 16 sep 2011, 18:44

The Real Master schreef:Ik denk dat je iron-x ook moet gebruiken voor vervuiling dat je na het wassen niet wegkrijgt en niet bij elke wasbeurt eerst alle velgen helemaal inspuiten :-D
Als je goed verdunt moet het toch wel gaan ?
normale velgen reiniger vind ik niet zo goed werken ?
zomertjes schreef:En niet op je remblokken!!!!! Deze worden "weggevreten" als het te lang blijft zitten (is nattuurlijk ook "remstof") :tumbup
Ik ben daarna naar huis gereden, dat zal er dan toch wel vanaf geschuurd zijn neem ik aan ?
Genuine Volvo – There is no substitute
Volvo S40 T4 AUT '98
Volvo V40 T4 AUT '02 Heico Edition
Image

Gebruikersavatar
Arie
40forum team
40forum team
Berichten: 3775
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 20:12
Model: S60
Bouwjaar: 2002
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: CarPro Iron.X Cleaner!

Bericht door Arie » vr 16 sep 2011, 22:07

zomertjes schreef:En niet op je remblokken!!!!! Deze worden "weggevreten" als het te lang blijft zitten (is nattuurlijk ook "remstof") :tumbup
Iron.X reageert voornamelijk op metaaldelen en kleurt daardoor rood. Metaaldeeltjes worden verwijderd van de oppervlakte waar Iron.X mee in contact komt.
Lijkt me niet waarschijnlijk dat het je remblokken oplost. Als dat zo is zou dat wel op de fles als waarschuwing geschreven staan.

Zie hier de uitleg van de makers van Iron.X, letterlijk overgenomen van de website van cquartz (de merkeigenaars van Iron.X):

Iron X


Highly effective, acid-free and pH balanced (6~7pH) car paint, wheels & glass cleaner (safe for all wheels including aluminum/Chromes/Anodized and alloys). This formulation is also effective and safe for use on all car surfaces and will not deteriorate clear coats. This preventative measure puts a stop to corrosion , IronX contains unique chemical ingredients that effectively dissolves the sintered iron by forming a water soluble iron complex. No other method cleans paint and wheels as deeply as IronX. The IronX Paint and wheels Decontamination System was developed as a method of removing paint contamination beyond what can be removed by washing or claying !!. If you are familiar with detail clay, you know it is capable of removing above surface contaminants that have bonded to the paint. The IronX is designed to remove what lies below the paint surface.
Airborne chemical compounds and ferrous particles - particles containing iron - actually penetrate the paint and create corrosive compounds that eat deep into the paint's sub-layers or paint’s pin-holes. This is a gradual process that often is not evident until it's too late. Claying or polishing only removes the particle, not its effects, which are continuing to spread beneath the surface.

During the use of your vehicle, brake dust and road grime become sintered to the surface of the car paint , rims and wheels due to the high temperature conditions they are normally exposed. Brake dust contains high levels of iron and once sintered to the rim, becomes extremely difficult to dissolve or remove without the use of harsh chemicals. IronX opens up the paint's pores to release ferrous particles and to neutralize caustic compounds that have developed in the paint's subsurface. Ongoing damage is immediately stopped and future damage is prevented by removing the ferrous particles.

IronX sprays on as a thick, transparent, as the cleansing liquid begins to work into the dirt and grime, the formula begins to turn purple/ red. The purple/red coloration is the IronX Cleaner forming a bond to the sintered iron on the car paint and wheel and changing its state to a water soluble complex for easy removal. Stubborn, baked on grime may take a small amount of agitation. Rinse car paint and wheels thoroughly with a power washer and wipe dry.

The IronX is used by body shops for pre-cleaning prior to detailing and by dealerships for new and used car prep. It is proven to deliver a clean, glassy smooth vehicle that is protected from the harmful effects of paint contamination. No other is as fast and effective at removing multi-layer paint and wheels contamination.


Hier de Google Translate vertaling voor degenen die een beetje moeite hebben met de Engelse taal. Let op, de vertaling is niet perfect:
Iron X


Zeer effectief, zuurvrij en pH-neutrale (6 ~ 7pH) autolak, wielen en glasreiniger (veilig voor alle wielen met inbegrip van aluminium / Verchroomde / Geanodiseerd en legeringen). Deze formulering is ook effectief en veilig voor gebruik op alle auto-oppervlakken en zal niet verslechteren blanke lakken. Deze preventieve maatregel maakt een einde aan corrosie, IronX bevat unieke chemische ingrediënten die effectief de gesinterde ijzer oplost door de vorming van een in water oplosbaar ijzer complex. Geen enkele andere methode reinigt verf-en wielen zo diep als IronX. De IronX Paint en de wielen ontsmetting System werd ontwikkeld als een methode voor het verwijderen van verf vervuiling dan wat kan worden verwijderd door wassen of kleien!. Als je bekend bent met detail klei, je weet dat het in staat is om het verwijderen van boven het oppervlak van verontreinigingen die gebonden is aan de verf. De IronX is ontworpen om te verwijderen wat ligt onder het verfoppervlak.
Airborne chemische verbindingen en ijzerdeeltjes - deeltjes die ijzer bevatten - eigenlijk doordringen in de verf en maak corrosieve stoffen die diep eten in de verf van de sub-lagen of verf's pin-holes. Dit is een geleidelijk proces dat vaak niet duidelijk totdat het te laat is. Kleien of polijsten verwijdert alleen het deeltje, niet de effecten, die blijven om zich te verspreiden onder de oppervlakte.

Tijdens het gebruik van uw voertuig, remstof en vuil weg te worden gesinterd aan het oppervlak van de auto verf, velgen en wielen door de hoge temperatuur die normaal zijn blootgesteld. Remstof bevat hoge niveaus van ijzer en een keer gesinterd naar de rand, wordt het uiterst moeilijk op te lossen of te verwijderen zonder het gebruik van agressieve chemicaliën. IronX opent de verf van de poriën om ijzerdeeltjes los te laten en bijtende stoffen die zich ontwikkeld hebben in ondergrondse de verf's te neutraliseren. Lopende schade is onmiddellijk gestopt en toekomstige schade wordt voorkomen door het verwijderen van de ijzerdeeltjes.

IronX sprays op als een dikke, transparant, zoals de reiniging vloeistof begint te werken in het vuil en vuil, de formule begint te paars / rood. De paars / rode verkleuring is de IronX Cleaner vorming van een binding met de gesinterde strijkijzer op de auto verf en het wiel en het veranderen van de staat om een ​​in water oplosbaar complex voor gemakkelijke verwijdering. Koppig, gebakken vuil kan een kleine hoeveelheid van agitatie. Spoel de auto verf en wielen met een hogedrukreiniger en wrijf ze droog.

De IronX wordt gebruikt door het lichaam van winkels voor voorreiniging voorafgaand aan de detaillering en van dealers voor nieuwe en gebruikte auto prep. Het is bewezen dat het een schone, glazige gladde voertuig dat is beschermd tegen de schadelijke effecten van vervuiling verf te leveren. Geen enkele andere is zo snel en effectief in het verwijderen van multi-layer verf en wielen besmetting.


Enjoy (or Not)
Voorsteltopic <> Webdagboek
Afbeelding
2002 - S60 2,4T AWD - kleur 417 Nautic Blue Pearl
2000 - V40 1,8 Europa Kleur 329 Pure Silver

sdirkx

Re: CarPro Iron.X Cleaner!

Bericht door sdirkx » vr 16 sep 2011, 23:22

The Real Master schreef:Ik denk dat je iron-x ook moet gebruiken voor vervuiling dat je na het wassen niet wegkrijgt en niet bij elke wasbeurt eerst alle velgen helemaal inspuiten :-D
Inderdaad. Het is geen normale velgenreiniger. Dit gebruik je elke jaar (bij de wissel naar de winterset bv) een keer op schone velgen en kijk dan 's wat er nog afkomt.
Als ze in de was staan, is warm water (met evt een beetje shampoo) en een sponsje al genoeg als je het bijhoudt. Heb je niet eens een reiniger met zuur nodig.

The Real Master
Veteraan
Veteraan
Berichten: 2901
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 20:09
Model: S60
Bouwjaar: 2005
Locatie: Salland
Contacteer:

Re: CarPro Iron.X Cleaner!

Bericht door The Real Master » za 17 sep 2011, 00:48

myalexx schreef:Als je goed verdunt moet het toch wel gaan ?
normale velgen reiniger vind ik niet zo goed werken ?
Zou ik een duur middeltje vinden ook al verdun je het tenzij je het zo verdunt dat je er bijna niks aan hebt, er zijn diverse andere middelen die je kan gebruiken om je velgen elke week mee te reinigen.

Hierbij dat als je eenmaal iron-x hebt gebruikt en je velgen spik en span zijn raad ik aan deze in een goede velgenbeschermer te zetten zodat, mits je elke week je auto wast je de volgende keer met alleen water en je vinger de velgen kunt reinigen, lekker nieuw laagje velgenbeschermer eroverheen tadaaa geen velgenreiniger nodig tot je weer een jaar of weet ik wat verder bent om ze weer eens flink te verwennen :-D

Ik heb gelukkig nogsteeds wat liters spul staan wat de dealer gebruikt dat is nog reinigender als iron-x maar als dat ooit op komt dan zal ik zeker iron-x aanschaffen :tumbup

Ztmjeroen
4th Gear member
4th Gear member
Berichten: 420
Lid geworden op: wo 03 aug 2011, 23:14
Model: S60
Bouwjaar: 2002
Locatie: Den Haag

Re: CarPro Iron.X Cleaner!

Bericht door Ztmjeroen » wo 02 nov 2011, 11:28

maar als ik het goed begrijp, zou je hier zelfs je auto mee kunnen wassen dmv. in een sopje te vermengen?
08-03-2002 S60 2.4 140PK introline - midnight blue
Link naar mijn huidige WDB

Niet meer in bezit:
20-04-2001 S40 2.0 T - Titanium Grey - 156000km
Link naar WDB
04-04-1996 S40 1.8 - 241Red - 236500km
Link naar WDB

sdirkx

Re: CarPro Iron.X Cleaner!

Bericht door sdirkx » wo 02 nov 2011, 12:11

Zou het niet standaard gebruiken, want daar is de SOAP Gel-variant voor. Voor het kleien is wel een goed moment om te gebruiken. Zelf wel 's op lak van de auto van m'n vrouw gebruikt. Je ziet inderdaad dat er in de loop der tijd toch nog behoorlijk wat ijzerdeeltjes op de lak vast gaan zitten, die dan met dat spul gaan reageren.

Plaats reactie