SERVICE lampje blijft branden....

Preventief onderhoud, APK, Intervallen, Beurten, (Distributie, multi enz)Riemen, Olie enz
T4-Marc
Engine off
Berichten: 24
Lid geworden op: za 06 jun 2009, 18:52
Locatie: Breukelen

SERVICE lampje blijft branden....

Bericht door T4-Marc » za 03 apr 2010, 07:56

Hallo mensen,

Op mijn dashboard blijft het 'SERVICE' lampje een minuut of wat branden nadat de auto gestart is.
Heeft pas een beurtje gehad,niet bij de dealer, en denk dat de monteur in kwestie niet geweten heeft hoe dit 'uit' te zetten.
Mijn vraag is of dat er iemand is die weet of je dit zelf kunt 'resetten'?

Gr. MARC
V40 1.9 T4 zwart '98

NeO

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door NeO » za 03 apr 2010, 08:02

even de zoekfunctie gebruiken. Daar is genoeg over geschreven

Gebruikersavatar
DirkT4
5th Gear member
5th Gear member
Berichten: 657
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 19:28
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 1998
Locatie: Parel van het Zuiden

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door DirkT4 » za 03 apr 2010, 11:14

Aangezien je een phase 1 hebt kun je dit niet zelf resetten.

Het is wel heel makkelijk te doen als iemand een laptop of servicetool heeft met diagnose software en een OBD II kabel. (o.a. Wouter/ikzelf en wat anderen) misschien op een meeting dus even vragen of iemand dit mee wil nemen.

Of langs de dealer gaan en vragen of hij dit alsnog wil doen.
T4 verkocht in 2012 !!

Maar nog steeds Volvo-minded.

DenMen
1st Gear member
1st Gear member
Berichten: 133
Lid geworden op: do 30 jul 2009, 15:05
Model: V40
Type: 1.8
Bouwjaar: 1999
Locatie: Zoetermeer

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door DenMen » za 03 apr 2010, 11:42

Bij de dealer is het zo gepiept.
Bij mij was de monteur (geen volvo monteur) het ook vergeten te resetten.
Even bij de dealer langs geweest en het was in een paar tellen kosteloos gefixt.
Volvo V40 1.8 / 04-1999 / 244 CLASSIC GREEN / DARK GREEN

Gebruikersavatar
René
Beheerder
Beheerder
Berichten: 28035
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 18:18
Model: V70
Bouwjaar: 2007
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door René » za 03 apr 2010, 12:00

Service Reset.

Draai de contactsleutel in de eerste positie
Druk op de reset-knop (terug stelling dag teller)
Schakel het contact in
Houd de reset-knop 10 seconden ingedrukt
De indicator knippert
Laat de knop binnen 5 seconden los
Er klinkt een signaal (was een kort zacht piepje)
Opmerking:
Als de knop niet binnen 5 seconden wordt losgelaten, wordt de indicator niet gereset

Als dit is gedaan zal het lampje niet meer gaan branden.
Afbeelding
Afbeelding ** WDB V70 2007 + V40 2002 ** Afbeelding
Don't take life too serious! You won't get out alive.

T4-Marc
Engine off
Berichten: 24
Lid geworden op: za 06 jun 2009, 18:52
Locatie: Breukelen

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door T4-Marc » za 03 apr 2010, 12:38

Je bedoelt de reset knop van de boordcomputer, Rene?

Heb 't al een paar keer geprobeerd maar geen resultaat tot nu toe.

Gr.
V40 1.9 T4 zwart '98

Gebruikersavatar
corhog
Supporting Member
Supporting Member
Berichten: 6059
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 21:12
Model: XC90
Bouwjaar: 2005
Locatie: Nazereth
Contacteer:

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door corhog » za 03 apr 2010, 12:42

René schreef:Service Reset.

Draai de contactsleutel in de eerste positie
Druk op de reset-knop (terug stelling dag teller)
Schakel het contact in
Houd de reset-knop 10 seconden ingedrukt
De indicator knippert
Laat de knop binnen 5 seconden los
Er klinkt een signaal (was een kort zacht piepje)
Opmerking:
Als de knop niet binnen 5 seconden wordt losgelaten, wordt de indicator niet gereset

Als dit is gedaan zal het lampje niet meer gaan branden.
Kale Cor. Zwarte dos litros V40 ` 96. 280000km en een beetje (zwart is het mooiste, ZWART, ZWART, ZWART!!!)
Webdagboek , Hyves

Image
Afbeelding

Gebruikersavatar
René
Beheerder
Beheerder
Berichten: 28035
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 18:18
Model: V70
Bouwjaar: 2007
Locatie: Oldenzaal
Contacteer:

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door René » za 03 apr 2010, 13:19

Even erbij, dit is phase II, hoe het bij phase I zit weet ik niet.
Afbeelding
Afbeelding ** WDB V70 2007 + V40 2002 ** Afbeelding
Don't take life too serious! You won't get out alive.

Harry
5th Gear member
5th Gear member
Berichten: 749
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 19:26
Model: V50
Bouwjaar: 2004
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door Harry » za 03 apr 2010, 13:22

Als het mee zit dan maak ik komende dinsdag een howto met foto's voor de phase2. Mijn lampje brandt ook weer. Eerst een weekendje weg. (H)

Gebruikersavatar
R.O.B
40forum team
40forum team
Berichten: 9007
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 18:58
Model: V50
Type: 2.0
Bouwjaar: 2011
Locatie: Veldhoven
Contacteer:

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door R.O.B » za 03 apr 2010, 16:41


Harry
5th Gear member
5th Gear member
Berichten: 749
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 19:26
Model: V50
Bouwjaar: 2004
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door Harry » di 06 apr 2010, 18:47

Zoals beloofd een howto met plaatjes (voor phase 2): (H)

1. Hee, het service-lampje brandt! :O
Afbeelding

2. Doe de sleutel in het contact en draai deze in stand 1:
Afbeelding

3. Houd de resetknop van de dagteller ingedrukt:
Afbeelding

4. Draai, terwijl je de resetknop blijft indrukken, de sleutel in stand 2:
Afbeelding

5. Houd de resetknop 10 seconden ingedrukt; het service-lampje gaat knipperen:
Afbeelding

6. Laat de resetknop binnen 5 seconden los en voilà:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Arie
40forum team
40forum team
Berichten: 3383
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 20:12
Model: S60
Bouwjaar: 2002
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door Arie » di 06 apr 2010, 22:48

Prachtig mooi en duidelijk uitgelegd Harry. :tumbup Kan niet anders zeggen. :-D

Staat al in de how to bijgevoegd zie ik. :tumbup
Voorsteltopic <> Webdagboek
Afbeelding
2002 - S60 2,4T AWD - kleur 417 Nautic Blue Pearl
2000 - V40 1,8 Europa Kleur 329 Pure Silver

marcelT4
Idle
Idle
Berichten: 42
Lid geworden op: do 14 jan 2010, 21:19
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 1998

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door marcelT4 » di 06 apr 2010, 23:03

Mooie uitleg, ik heb een phase I dus bij mij gaat het niet werken.
Wat ik zeker grappig vind is dat je op de laatste foto in staat bent om het lampje te laten knipperen! Goed gedaan.

Harry
5th Gear member
5th Gear member
Berichten: 749
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 19:26
Model: V50
Bouwjaar: 2004
Locatie: Groningen
Contacteer:

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door Harry » wo 07 apr 2010, 07:28

zo moeilijk is dat niet hoor, gewoon een animated gif van 2 foto's. :-D

Gebruikersavatar
Arie
40forum team
40forum team
Berichten: 3383
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 20:12
Model: S60
Bouwjaar: 2002
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door Arie » wo 07 apr 2010, 17:27

Je moet er maar op komen. :-D
Voorsteltopic <> Webdagboek
Afbeelding
2002 - S60 2,4T AWD - kleur 417 Nautic Blue Pearl
2000 - V40 1,8 Europa Kleur 329 Pure Silver

Gebruikersavatar
stefan lubezuk
1st Gear member
1st Gear member
Berichten: 133
Lid geworden op: wo 23 sep 2009, 15:17
Model: S40
Type: 1.8
Bouwjaar: 1998
Locatie: Rotterdam

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door stefan lubezuk » vr 09 apr 2010, 09:25

marcelT4 schreef:Mooie uitleg, ik heb een phase I dus bij mij gaat het niet werken.
Wat ik zeker grappig vind is dat je op de laatste foto in staat bent om het lampje te laten knipperen! Goed gedaan.
Ik heb ook een phase 1 en bij mij werkte het ook dus gewoon doen :tumbup

T4-Marc
Engine off
Berichten: 24
Lid geworden op: za 06 jun 2009, 18:52
Locatie: Breukelen

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door T4-Marc » vr 09 apr 2010, 21:53

Heb 't geprobeerd zoals Harry 't beschreef maar geen resultaat :tumbdown
Misschien werkt 't bij een T4 (phase 1) toch anders??
V40 1.9 T4 zwart '98

marcelT4
Idle
Idle
Berichten: 42
Lid geworden op: do 14 jan 2010, 21:19
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 1998

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door marcelT4 » di 13 apr 2010, 21:29

Heb het nogmaals geprobeerd, en hoopte en hoopte en hoopte, maar helaas..... toch maar naar de dealer..... :swear

Gebruikersavatar
DirkT4
5th Gear member
5th Gear member
Berichten: 657
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 19:28
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 1998
Locatie: Parel van het Zuiden

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door DirkT4 » di 13 apr 2010, 22:00

stefan lubezuk schreef:
marcelT4 schreef:Mooie uitleg, ik heb een phase I dus bij mij gaat het niet werken.
Wat ik zeker grappig vind is dat je op de laatste foto in staat bent om het lampje te laten knipperen! Goed gedaan.
Ik heb ook een phase 1 en bij mij werkte het ook dus gewoon doen :tumbup

Ik denk dat je een tussenmodel hebt (phase 1,5) en dat het daarom wel lukt.
In 1999 zijn er een antal overgangsmodellen geleverd, die hadden dan bijv. net wel de heldere koplampen (of niet) en iets ander dashboard(knopjes), motor etc.
T4 verkocht in 2012 !!

Maar nog steeds Volvo-minded.

sdirkx

Re: 'SERVICE' blijft branden....

Bericht door sdirkx » za 01 mei 2010, 14:59

Deze advertentie is wel grappig:

SCHANDALIG dat mensen hier geld voor durven vragen.
dit wat hieronder beschreven staat werkt nl ook gewoon.
en dit is duidelijk te begrijpen voor iedereen.
mijn volvo is van 2003 zgn fase 3 en daar werkt het bij.
of het op de fase 1 en 2 werkt weet ik niet, je kunt het altijd proberen.
het is toch GRATIS!!!!!!.

werkt ook bij:
S40 bouwjaar 1999
S40 T4 phase 1 bouwjaar 2000
S40 bouwjaar 2005
V40 phase 1 bouwjaar maart 2000
V40 phase 2 bouwjaar 04-2001
V40 2.0 bouwjaar 19-11-2003
V50 D bouwjaar 2005
V50 2.0D bouwjaar 2006
S60 2.4 bouwjaar. 2001
S70 bouwjaar 1998
S70 bouwjaar 1999
V70 2.4 (Gas G3) 125kW bouwjaar 2006
V70 2.4D bouwjaar 2005 (nieuw model)
V70 D5 bouwjaar 2004
V70 D5 bouwjaar 2002
V70 2,4 170 PK bouwjaar 2001
V70 benzine 140 pk, bouwjaa r nov. 2001
V70 170pk bouwjaar 9-2002
V70 2.4T met 200 Pk. bouwjaar 2000 (modeljaar 2001) dus nieuwe model
V70 model 2001(kenteken 2000) 2.4 170 pk
V70 bouwjaar 2000 (oud model)
v70 2.4i 140pk bouwjaar 1999
V70 2.5D bouwjaar 1999
V70 2.5 benzine bouwjaar 1999
V70 tdi bouwjaar 1998
S80 2.9 bouwjaar 1999
S80 T6 bouwjaar 1999
S80 2.4 bouwjaar 1999
S80 2.4 bouwjaar 2000
S80 2.5D bouwjaar 1999

SUCCES ERMEE

Resetten van het servicelampje Volvo V40/S40.

Draai de contactsleutel in stand1

druk de dagteller in en houdt deze ingedrukt

Draai nu de contactsleutel naar stand 2

als het servicelampje begint te knipperen los laten

draai nu de contactsleutel terug naar nul

start de auto en het servicelampje moet nu meteen uitgaan
werkt het op jou model en staat het er niet bij, stuur even een mailtje zet ik die er ook bij.


http://auto-onderdelen.marktplaats.nl/v ... ind=2&fs=1

------------------------

Zijn er ook manieren om andere storingslampjes te resetten.?!

Plaats reactie