Alles over VIDA en icm DICE

Algemeen, Vloeistoffen (geen olie), Software, ECU, Verbruik enz
Gebruikersavatar
krismazur
Supporting Member
Supporting Member
Berichten: 7255
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 19:20
Model: Andere
Type: 2.0T
Bouwjaar: 2002
Locatie: Sint Maartensdijk
Contacteer:

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door krismazur » do 17 mar 2016, 17:56

Solaire schreef:
Rubenvb schreef:Maaar dan heerst bij mij nogsteeds wel de vraag... wat kan je dan wel allemaal aanpassen dmv de dice?
Ik heb hem gekocht vanwegen foutcode's en dergelijken (gewoon handig met sleutelen) maar wat kan je er nogmeer mee?
Foutcodes uitlezen en resetten, onderdeelnummers zoeken, temperatuur van de stoelverwarming aanpassen, montage handleidingen, informatie over je auto uitlezen (bandenmaat, kilometerstand, etc.) en nog veel meer. Even een keer een middag doorheen klikken, dan weet je precies wat het allemaal kan.
Nou....middag dorheen lukt je niet :P :-D

tomtom87
Idle
Idle
Berichten: 38
Lid geworden op: ma 29 dec 2014, 18:33
Model: V40
Type: 2.0
Bouwjaar: 2004
Locatie: Weert

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door tomtom87 » vr 24 jun 2016, 16:49

kan mij iemand helpen aan firmware versie 5.6.1. kan op deze link niet downloaden. Mijn dice leest uit echter het rode lampje onderaan knippert niet (interface status). Wou proberen om de firmware een keer opnieuw te installeren echter deot de link van volvo het niet.

https://www.volvotechinfo.com/siteContent/dicefw561.exe

Alvast bedankt!

tomtom87
Idle
Idle
Berichten: 38
Lid geworden op: ma 29 dec 2014, 18:33
Model: V40
Type: 2.0
Bouwjaar: 2004
Locatie: Weert

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door tomtom87 » wo 29 jun 2016, 16:45

Nog een vraagje:

Als ik parameters wil aanpassen onder het kopje autocommunicatie blijft het vak van programmeren bij elke waarde grijs (zodat ik het niet kan aanklikken). Ben door elke module heel gegaan echter kom ik er niet in. Doe ik wat verkeerd of is dit gewoon niet mogelijk?

Groetjes Tom

Caesar
1st Gear member
1st Gear member
Berichten: 104
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 22:28
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2002

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door Caesar » ma 25 jul 2016, 15:36

tomtom87 schreef:kan mij iemand helpen aan firmware versie 5.6.1. kan op deze link niet downloaden. Mijn dice leest uit echter het rode lampje onderaan knippert niet (interface status). Wou proberen om de firmware een keer opnieuw te installeren echter deot de link van volvo het niet.

https://www.volvotechinfo.com/siteContent/dicefw561.exe

Alvast bedankt!
Met ^^.

Mijn vida/dice werkt vlekkeloos met een 2002 S60 en een 2005 V40, maar wil absoluut niet werken met mijn 2002 V40 :(.

Ik heb firmware 5.5.0 erop staan en het leek me niet onverstandig om de firmware te updaten om te zien of dit het probleem oplost. Iemand die 5.6.1 beschikbaar kan stellen, want ook ik kan op bovenstaande link de file niet downloaden (404 page error). M.a.w. is het mijn inziens geen illegale meuk, gewoon een slechte link :(

Wellicht omdat 5.6.2. zou uit moeten zijn, maar als ik zelfstandig navigeer op de site van techinfo, kan ik niet op de support pagina van vida uitkomen/vinden. Alleen door direct te linken kom ik op de support pagina uit; zie ik iets over het hoofd bij het navigeren door hun website?

Gebruikersavatar
bluemaster
Supporting Member
Supporting Member
Berichten: 1119
Lid geworden op: wo 28 sep 2011, 10:46
Model: V40
Type: 1.8
Bouwjaar: 2000
Locatie: Almere

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door bluemaster » ma 25 jul 2016, 16:19

Even voor de zekerheid, je weet dat je bij de classic X40 de VIN zelf moet invullen?

tomtom87
Idle
Idle
Berichten: 38
Lid geworden op: ma 29 dec 2014, 18:33
Model: V40
Type: 2.0
Bouwjaar: 2004
Locatie: Weert

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door tomtom87 » ma 25 jul 2016, 16:30

Ik kan je de firmware sturen! Heb je de 2014D versie anders mag je die van mijn server plukken!

Gebruikersavatar
texaco
40forum team
40forum team
Berichten: 4096
Lid geworden op: zo 22 sep 2013, 14:16
Model: V40
Type: 1.9D 115pk
Bouwjaar: 2003
Locatie: Gavere
Contacteer:

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door texaco » ma 25 jul 2016, 17:43

bluemaster schreef:Even voor de zekerheid, je weet dat je bij de classic X40 de VIN zelf moet invullen?
Inderdaad, eerst VIN volledig invullen en dan via tabblad storingen uitlezen.
WDB Volvo Amazon
WDB V40 of 164, klikken op foto's.
AfbeeldingAfbeelding

Caesar
1st Gear member
1st Gear member
Berichten: 104
Lid geworden op: di 16 jun 2015, 22:28
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2002

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door Caesar » ma 25 jul 2016, 18:13

tomtom87 schreef:Ik kan je de firmware sturen! Heb je de 2014D versie anders mag je die van mijn server plukken!
Ik houd me aanbevolen; geinteresseerd in beide, wil je me een PM-tje sturen met het adres?

Thanks.

Over het invullen van het VIN: dat heb ik handmatig gedaan, maar ik kan dan niet uitlezen; als ik naar diagnostistics tabblad ga, heb ik hem 20min laten initialiseren met alle modules die voorbij komen (DIM, CEM, ECM, ABS etc etc), maar er gebeurt uiteindelijk niets behalve dat hij het riedeltje meerdere malen voorbij laat komen. Wacht ik niet lang genoeg in die cyclus? Ben normaal gesproken gewend dat ik naar vehicle profile ga.

Wellicht dat ik iets fout doe met die VIN, ik heb een profiel opgesteld met type, bouwjaar en VIN, maar zoals gezegd tabblad diagnostics (lijkt) niet te werken.

Gebruikersavatar
bluemaster
Supporting Member
Supporting Member
Berichten: 1119
Lid geworden op: wo 28 sep 2011, 10:46
Model: V40
Type: 1.8
Bouwjaar: 2000
Locatie: Almere

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door bluemaster » ma 25 jul 2016, 18:24

Het kan af en toe wel even duren, maar 20 minuten lijkt mij wel wat lang, ja.

Vanaf galaxy s5 via tapatalk

Gebruikersavatar
Solaire
4th Gear member
4th Gear member
Berichten: 473
Lid geworden op: do 17 jul 2014, 18:14
Model: V40
Type: 1.9D 102pk
Bouwjaar: 2003
Locatie: Breda

Re: RE: Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door Solaire » ma 25 jul 2016, 22:35

Caesar schreef:
tomtom87 schreef:Ik kan je de firmware sturen! Heb je de 2014D versie anders mag je die van mijn server plukken!
Ik houd me aanbevolen; geinteresseerd in beide, wil je me een PM-tje sturen met het adres?

Thanks.

Over het invullen van het VIN: dat heb ik handmatig gedaan, maar ik kan dan niet uitlezen; als ik naar diagnostistics tabblad ga, heb ik hem 20min laten initialiseren met alle modules die voorbij komen (DIM, CEM, ECM, ABS etc etc), maar er gebeurt uiteindelijk niets behalve dat hij het riedeltje meerdere malen voorbij laat komen. Wacht ik niet lang genoeg in die cyclus? Ben normaal gesproken gewend dat ik naar vehicle profile ga.

Wellicht dat ik iets fout doe met die VIN, ik heb een profiel opgesteld met type, bouwjaar en VIN, maar zoals gezegd tabblad diagnostics (lijkt) niet te werken.
Misschien een overbodige vraag, maar staat je contact op stand 2?

Zo ja, probeer even een Dice test te draaien, kun je op de start pagina doen van Vida.

Gebruikersavatar
Bigdog
Supporting Member
Supporting Member
Berichten: 3442
Lid geworden op: vr 15 mei 2015, 18:42
Model: S60new
Bouwjaar: 2012
Locatie: De glimlach van Twente
Contacteer:

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door Bigdog » ma 25 jul 2016, 23:05

Absoluut geen overbodige, of domme vraag.
In stand II worden de computers geleidelijk onder stroom gezet en krijgen zo niet de volle klap, waardoor ze beschadigd kunnen worden.
Volvo, what else.

Gebruikersavatar
MarcO
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8590
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 23:45
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2001
Locatie: Eanske
Contacteer:

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door MarcO » ma 25 jul 2016, 23:34

En de computers van een X40 zijn trager dan een S60 of V70, maar 20 min is wel wat veel. Ik denk eerder 5 min voor het uitlezen totaal.
Afbeelding
Webdagboek --&-- Voorsteltopic BBQ gek 2009/2010
INSTALLING SUMMER.....
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.

Installation failed. Please try again. 404 error: Season not found.

tomtom87
Idle
Idle
Berichten: 38
Lid geworden op: ma 29 dec 2014, 18:33
Model: V40
Type: 2.0
Bouwjaar: 2004
Locatie: Weert

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door tomtom87 » di 26 jul 2016, 13:10

Bigdog schreef:Absoluut geen overbodige, of domme vraag.
In stand II worden de computers geleidelijk onder stroom gezet en krijgen zo niet de volle klap, waardoor ze beschadigd kunnen worden.
er staat altijd spanning op de obd stekker zelfs al zit er geen sleutel in

Gebruikersavatar
Solaire
4th Gear member
4th Gear member
Berichten: 473
Lid geworden op: do 17 jul 2014, 18:14
Model: V40
Type: 1.9D 102pk
Bouwjaar: 2003
Locatie: Breda

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door Solaire » di 26 jul 2016, 14:35

tomtom87 schreef:
Bigdog schreef:Absoluut geen overbodige, of domme vraag.
In stand II worden de computers geleidelijk onder stroom gezet en krijgen zo niet de volle klap, waardoor ze beschadigd kunnen worden.
er staat altijd spanning op de obd stekker zelfs al zit er geen sleutel in
Klopt, maar Dice werkt niet over het reguliere OBD protocol. Onder andere de ABS unit, CCM unit en ECM unit moeten stroom hebben om te kunnen worden benaderd door Vida, vandaar dat het contact in stand 2 moet. De computers staan namelijk wel allemaal uit behalve in stand 2 (met uitzondering van de VGLA denk ik).

Gebruikersavatar
Bigdog
Supporting Member
Supporting Member
Berichten: 3442
Lid geworden op: vr 15 mei 2015, 18:42
Model: S60new
Bouwjaar: 2012
Locatie: De glimlach van Twente
Contacteer:

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door Bigdog » wo 27 jul 2016, 22:35

Eens.
En als je je accu aansluit, ook in stand II.
Reden is al genoemd.
Volvo, what else.

Gebruikersavatar
PKIng
5th Gear member
5th Gear member
Berichten: 552
Lid geworden op: vr 09 sep 2016, 13:13
Model: V40
Type: 1.6
Bouwjaar: 2000
Locatie: Lieren

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door PKIng » di 27 dec 2016, 09:35

Ik draai Vadis en Vida in een virtuele omgeving op een 64 bits W7.
Jammer genoeg is het een PC en geen laptop, en weet ik er te weinig van....
Dice zal dan het uitlees gedeelte zijn?
With each replacement of parts, a car slowly becomes Chinese.

Gebruikersavatar
Solaire
4th Gear member
4th Gear member
Berichten: 473
Lid geworden op: do 17 jul 2014, 18:14
Model: V40
Type: 1.9D 102pk
Bouwjaar: 2003
Locatie: Breda

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door Solaire » di 27 dec 2016, 11:25

PKIng schreef:Ik draai Vadis en Vida in een virtuele omgeving op een 64 bits W7.
Jammer genoeg is het een PC en geen laptop, en weet ik er te weinig van....
Dice zal dan het uitlees gedeelte zijn?
Dice is inderdaad een apparaat die je met de auto en laptop verbindt en die de auto kan uitlezen en programmeren.

Gebruikersavatar
MarcO
Beheerder
Beheerder
Berichten: 8590
Lid geworden op: vr 05 jun 2009, 23:45
Model: V40
Type: T4
Bouwjaar: 2001
Locatie: Eanske
Contacteer:

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door MarcO » di 27 dec 2016, 13:51

En werkt prima in een virtuele omgeving. Ik doe hetzelfde namelijk.... enige nadeel.. Het duurt iets langer voor je iets opgezocht hebt... omdat alles opgestart moet worden.
Voordeel is dat wanneer je een Laptop in bezit krijgt je de virtual machine zo over kunt zetten.
Afbeelding
Webdagboek --&-- Voorsteltopic BBQ gek 2009/2010
INSTALLING SUMMER.....
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.

Installation failed. Please try again. 404 error: Season not found.

Gebruikersavatar
Horecaspoilert
Engine off
Berichten: 8
Lid geworden op: di 16 aug 2016, 21:44
Model: V40
Type: 2.0
Bouwjaar: 2004
Locatie: Tholen, Zeeland

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door Horecaspoilert » za 28 jan 2017, 12:14

Vida krijg ik op een of andere manier niet werkend omdat poort 80 in gebruim is en ik niet weet waarvoor. ik gebruik dus nog vadis.
Wel kwam ik het volgende tegen: http://www.dx.com/p/vida-dice-volvo-dia ... Ix8yxvhCM8
Wellicht kan iemand er iets mee...

tomtom87
Idle
Idle
Berichten: 38
Lid geworden op: ma 29 dec 2014, 18:33
Model: V40
Type: 2.0
Bouwjaar: 2004
Locatie: Weert

Re: Alles over VIDA en icm DICE

Bericht door tomtom87 » za 28 jan 2017, 12:48

Horecaspoilert schreef:Vida krijg ik op een of andere manier niet werkend omdat poort 80 in gebruim is en ik niet weet waarvoor. ik gebruik dus nog vadis.
Wel kwam ik het volgende tegen: http://www.dx.com/p/vida-dice-volvo-dia ... Ix8yxvhCM8
Wellicht kan iemand er iets mee...
Even met netstat kijken welke poorten door welk programma in gebruik zijn. Poort 80 moet vrij zijn voor de virtuele webserver.

https://support.rackspace.com/how-to/ch ... h-netstat/

Als dit niet werkt:
Verwijder Skype en alle versies van de sql server en probeer vida te installeren.

Plaats reactie