Pagina 1 van 1

beurt gehad.. nu 3 vragen voor jullie

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 21:07
door Paul81
Ik heb mijn S60 T5 voor een beurt naar de garage gedaan. bijna 180000 gelopen dus mocht wel. Ik heb hem pas net, geimporteerd vanuit duitsland. aan de hand hiervan toch ff 3 vragen, voordat ik mijzelf op onnodige kosten jaag..

1) de boardcomputer staat nog in het duits. En daar waar de navi in 10 sec omgezet is van het duits naar het nederlands... zegt de dealer dat hij voor de boardcomp speciale software uit zweden moet aanvragen a 100 euro. Voor nu maar gelaten, maar klopt dit? weet iemand een andere oplossing?

2) er is een probleem met de condensator, hierdoor kan men het airco systeem niet onder druk zetten en is deze dus defect. Is te verhelpen, maar kost 850 euro. Voor nu dus maar even volledig uit laten schakelen, maar wie weet raad?

3) in het onderhoudsboekje is niet terug te vinden of de auto wel of niet een nieuwe distributieriem gekregen heeft. Volgens dealer is er ook geen sticker te vinden waarop dit staat en dus raden ze maar aan om gewoon te vervangen want of deze wel of niet versleten is, is niet te zien zeggen ze. Kosten.. 550 euro..

dus voordat ik weer 1400,- verder ben :vertag :swear ... wil ik graag even jullie mening/visie/tips/aanwijzingen/handvatten/opmerkingen/etc/etc :)

Re: beurt gehad.. nu 3 vragen voor jullie

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 22:18
door schaefer
distributieriem moet je gewoon laten doen als het daar tijd voor is. Is het niet te checken, dan voor de zekerheid laten vervangen. Slijtage kun je wel zien aan de riem hoor, maar is niet voldoende te beoordelen. Daarnaast ligt een riem voor een beoordeling vaak al zo 'bloot' dat je hem beter direct kunt vervangen. Het af- en opbouwen van de auto kost nl. het geld, niet de riem. Die is slechts een paar tientjes.
suc6

Re: beurt gehad.. nu 3 vragen voor jullie

Geplaatst: wo 11 nov 2009, 22:43
door DirkT4
1) Andere taal inladen kost meestal rond de 100 euro bij de Volvo dealer, soms zelfs wel meer. Geen andere oplossing voor.

2) NIET BIJ DE DEALER DOEN! Bel een aircospecialist voor informatie/afspraak, is een stuk goedkoper en heeft er zeker veel meer verstand van.

3) Niet twijfelen en voor de zekerheid vervangen. Hierbij ook NIET bij de Volvo dealer doen maar bij een Volvo specialist. Ik was dacht ik 300 euro kwijt incl. materiaal (spanrollen, riemen etc)